Sunetul si Litera E, e

Sunetul si Litera F, f

Sunetul si litera G, g

0:00/0:17
0:00/0:18
0:00/0:16

Familiarizarea cu noua literă

- Desenati pe o plansa litera pronuntadu-i sunetul si explicandu-i din ce se compune;

- Folositi plastilina si impreuna modelati aceasta litera;

- Intr-o cutie puteti pune nisip, faina sau malai, iar cel mic poate desena cu degetul litera noua.

Dati clic pe "Sa invatam colorand - Litera E",  printati fisele si exersati.

Exemple de cuvinte care se scriu cu litera mare: Elvetia (tara), Elena si Emil (nume de persoane), Everest (munte), Eforie Nord (oras), Elba (apa - rau).  Dati clic pe " Fise - Litera E" si exersati.

Dati clic pe "Sa invatam colorand - Litera F",  printati fisele si exersati.

Exemple de cuvinte care se scriu cu litera mare:  Franta (tara), Felicia si Florian (nume de persoane), Fagaras (munte), Focsani (oras), Faget (apa-izvor). Dati clic pe " Fise - Litera F" si exersati.

Dati clic pe "Sa invatam colorand - Litera G",  printati fisele si exersati.

Exemple de cuvinte care se scriu cu litera mare:  Germania (tara), Gabriela si Gelu (nume de persoane), Gutai (munte), Galati (oras), Gange (apa). Dati clic pe "Fise - Litera G" si exersati.

Locul literei învățate într-un cuvânt și despărțirea în silabe

Micul scolar va folosi metoda despartirii in silabe pentru a intelege si gasi litera invatata intr-un cuvant. Cand  pronunta cuvantul dat, poate marca silabele batand din palme sau tinand mana sub barba.

Dati clic pe "Sa despartim in silabe - Litera E". Cand aveti materialele didactice pregatite,  îl puneti pe cel mic sa sublinieze litera  din cuvandul scris si sa coloreze cerculetul care este pus in locul literei "E, e". 

Dati clic pe "Sa despartim in silabe - Litera F". Cand aveti materialele didactice pregatite,  îl puneti pe cel mic sa sublinieze litera  din cuvandul scris si sa coloreze cerculetul care este pus in locul literei "F, f". 

Dati clic pe "Sa despartim in silabe - Litera G". Cand aveti  materialele didactice pregatite,  îl puneti pe cel mic sa sublinieze litera  din cuvandul scris si sa coloreze cerculetul care este pus in locul literei "G, g". 

Recapitulare

Recapitularea finala se face prin recunoasterea literelor invatate din fisele atasate.  Suplimentar, puteti sa printati din nou materialele didactice oferite si lasati-l pe cel mic sa recunoasca literele noi,  sa desparta in silabe si sa gaseasca locul acestora intr-un cuvânt. La final, printati literele de mai sus si pe un perete lipiti-le in ordine. Aceasta metoda va stimula memoria vizuala a copilului dumneavoastra.

Dați clic pe "Fișă Recapitulativă - Litera E", printați și exersați.

Dați clic pe "Fișă Recapitulativă - Litera F" , printați și exersați.

Dati clic pe "Fișă Recapitulativă - Litera G" , printați și exersați.